Toneelkring Hand in hand - Woordje van de regisseur

Voor het eerst bij Hand in Hand een regisseur van buiten onze kring.
Hij is jong en gaf volle gas tijdens de repetities. Hij mag zichzelf en het stuk even voorstellen .
Graag even tijd voor regisseur Yves De Lathauwer.

Nadat ze in deze toneelgroep jarenlang beroep konden doen op hun vaste ‘huisregisseurs’ moesten ze deze keer op zoek naar iemand van buiten ‘Hand in Hand’. En deze keer hebben ze het gewaagd om de ‘handen’ in elkaar te slaan met mij. Vandaar de eer om mezelf even kort voor te stellen op deze pagina.


Tempo, Kracht en Dynamiek. Drie sleutelwoorden die bijdragen tot het welslagen van een productie. Drie sleutelwoorden die ik al meedraag sinds mijn afstuderen aan de Mechelse TV- en Filmschool in 2003. En sindsdien deed ik heel wat toneelervaring op, zowel als acteur als regisseur. Zo regisseerde ik diverse amateurgezelschappen, zowel bij de volwassenen als in het jeugdtoneel. Als acteur ben ik voornamelijk verbonden aan het educatief theatergezelschap PACO Producties uit Aalst. Daarnaast vertolkte ik ook diverse gastrollen in het bedrijfstheater en in bekende tv-series als Wittekerke, Familie, Spoed en Aspe.

Als presentator sta ik o.a. ook op het vliegend podium van de jaarlijkse Waterfeesten aan het Donkmeer.

Maar nu genoeg over mezelf….Deze keer krijg ik opnieuw de kans om in mijn geboortedorp samen te werken met een enthousiaste bende acteurs.

Samen kneedden we het stuk ‘Gevangene Ontsnapt’ tot een mooi, luchtig stukje theater vol humor en misverstanden, verpakt in een modern en stijlvol kader.

Laat je verbazen!

XYves.