Toneelkring Hand in hand - Vorige productie.

November 2018

Thee met honing of met citroen?
Het zit er op en de afwezigen hadden groot ongelijk!!
De zomer is bijna voorbij, de herfst komt stilaan piepen...wat is er leuker dan een gezellig en ontspannend avondje toneel op agenda zetten?
‘Thee met honing of met citroen?’ van Danielle Navarro-Haudecoeur en Patrick Haudecoeur is een heerlijke Franse komedie die in 2011 in Parijs de Moličreprijs voor de beste komedie kreeg. De vertaling is van Frank De Kaey, de regie is in handen van Sabine De Lathauwer.
“Kalm blijven!” roept de regisseur, balancerend op de rand van een zenuwinzinking.
Het zou nochtans zo mooi kunnen zijn : een klassieke komedie in de adellijke Franse kringen van de negentiende eeuw, een liefdesverhaal, overspel, een diefstal...een succesverhaal!
Helaas...moet de arme regisseur het stellen met bont allegaartje aan acteurs : een gevallen diva, een acteur met allesbehalve geniale ingevingen, een onervaren hoofdrolspeler wiens broer de sponsor is, en een overenthousiaste speler met een totaal gebrek aan talent ...
Ook van een klankman die traag is van begrip, een decorbouwer die de repetities teistert met kloppen en boren en een overstresste en zeer luide kleedster wordt de regisseur niet vrolijk.
Met een ware heldenmoed trotseert zij de chaotische repetities en reduceert zij elk probleem tot een klein detail. Als dit maar goed afloopt op de premičre....
Hand in Hand neemt je mee in de wondere wereld van toneelrepetities, van stress en hernemen... en stress en nog eens hernemen en nog eens en nog eens...tot het nog altijd niet lukt....
Zullen we er op een schitterende premičre staan? Daar gaven we u vanaf 16 november graag antwoord op!
Een enthousiaste groep spelers en een gemotiveerde technische ploeg gingen voor de volle 200% de uitdaging aan om u een avond brullen en gieren te bezorgen!
De vertoningen gingen door op 16-17-18-22-23-24-25 November 2018
Bekijk hier de foto's van de voorstellingen Klik hier !!

Bekijk hier de affiche in het groot Klik hier !!